
رسپی سوفله شکلاتی به روش کافه
سوفله به فرانسوی Soufflé یک نوع دسر فرانسوی سبک و پرهواست که در اویل قرن هجدهم به وجود اومده. و با افزودن شکلات آب شده، زرده تخم مرغ و شکر به سفیدهٔ تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست میشه.
به گزارش اقتصادایران، اگر شما هم علاقمندید این دسر بسیار خوشمزه ی فرانسوی رو درست کنید،دعوت می کنم در ادامه با من همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی (۴ نفره)
| تخم مرغ | ۳ عدد |
| شکلات تخته ای | ۲ عدد بزرگ تقریبا ۲۰۰ گرم |
| کره | ۲ قاشق غذاخوری سر پر |
| آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
| پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری |
| وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
| نمک | خیلی کم اندازه ی بین دو انگشت |
| پودر قند | ۱ قاشق غذاخوری |
| توت فرنگی | ۴ عدد برای تزیین |
بنماری کردن کره و شکلات
برای درست کردن این دسر بسیار خوشمزه ابتدا شکلات ها رو با چاقو روی تخته ی آشپزخونه خرد می کنیم.
دو قاشق غذاخوری کره رو داخل قابلمه ی کوچیک ریخته و روی شعله ی ملایم گاز قرار می دیم تا آب شده و بعد شکلات های خرد شده رو بهش اضافه می کنیم. مرتب هم می زنیم تا شکلات ها آب شوند.
حرارت حتما باید ملایم باشه و محض اینکه مقداری از شکلات ها آب شدند شعله رو خاموش کنیم. بقیه ی شکلات ها با حرارت قابلمه آب میشن.
از روش بنماری هم می تونید استفاده کنید.روی حرارت غیر مستقیم کتری یا سماور قرار بدید تا آب شوند.
بعد کنار می گذاریم تا شکلات های آب شده از حرارت بیوفتند.
جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ
۳ عدد تخم مرغ رو می شکنیم و زرده و سفیده ی اونا رو جدا می کنیم.
ظرفی که سفیده ها رو داخلش می ریزیم حتما باید تمیز و خشک باشه و همین طور ذره ای از زرده داخل سفیده ها نباشه.
فرم دادن سفیده
ابتدا به سفیده ها نوک انگشتمون نمک اضافه می کنیم. و به مدت ۳-۴ دقیقه با همزن برقی خوب می زنیم. تا سفیده ها پف کنند؛به طوری که وقتی ظرف رو برمی گردونیم چیزی ازش سرازیر نشه.
همزدن زرده با مواد بنماری شده و مواد خشک
شکلات های آب شدمون که از حرارت افتادند و سرد شدن رو داخل زرده ها می ریزیم. یک قاشق چای خوری وانیل ،یک قاشق غذاخوری آرد و یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو داخلش الک می کنیم و با همزن برقی خوب می زنیم.
اگر مقدار شکلاتتون کمتر از ۲۰۰ گرم هستش و یا از شکلات تلخ استفاده می کنید در این مرحله می تونید ۳ قاشق غذاخوری شکر به زرده ها اضافه کنید و با همزن بزنید. و بعد بقیه ی مواد رو اضافه کنید. ولی اگه مقدار شکلاتتون زیاد هست و تلخ نیست، دیگه نیازی به شکر وجود نداره. چون روی سوفله ها پودر قند هم خواهیم ریخت.
اضافه کردن سفیده
در این زمان سفیده ها رو کم کم به مواد اضافه کرده و با لیسک در یک جهت هم می زنیم . تا مواد کامل با هم مخلوط و یک دست شوند.
ریختن مواد کیک در ظرف های سوفله
۴ عدد ظرف سوفله رو با مقداری کره یا روغن جامد چرب می کنیم و از مواد داخل ظرف ها می ریزیم.فقط ظرف ها کمی سر خالی باشند تا جا برای پف کردن سوفله وجود داشته باشد.
حتما سوفله های کناره های ظرف رو با انگشتتون پاک کنید. تا به خوبی پف کنه و یکدست پخته بشه.
پخت سوفله شکلاتی
سوفله ها رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه قرار می دیم تا بپزند.
تزیین سوفله شکلاتی
بعد از اینکه سوفله های شکلاتی رو از فر خارج کردیم. مقداری روشون پودر قند الک می کنیم. و با توت فرنگی روی سوفله ها رو تزیین می کنیم و به صورت گرم سرو می کنیم.
بفرمایید سوفله ی شکلاتی خوشمزه ی ما آمادس
کنار سوفله داغ بستنی وانیلی خیلی می چسبه

زمان آماده سازی :۲۵ دقیقه
زمان پخت : ۱۵ دقیقه
امیدوارم این دسر خوشمزه رو درست کنید و در کنار خانواده و عزیزان از خوردنش کلی لذت ببرید.



