
آمار نگرانکننده از دور برنج همه را متعجب کرد
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور اعلام کرد که روزانه حداقل ۸ تن برنج در سفرههای مردم هدر میرود. این آمار علاوه بر ضایعات دیگر برنج در کشور است که نگرانیهای جدی را به همراه دارد.
به گزارش اقتصاد ایران؛ عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد میشود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود ۳۰ درصد دورریز وجود دارد. حدود ۲۰ سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام شد و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود ۲۵ درصد هدررفت نان وجود دارد.
وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمیتوان کرد. مصرف کشور در بسیاری از حوزهها با دنیا قابلمقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفهجویی و مصرف بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخشنامه نمیتوان کاری کرد.
در این حوزه از آموزشوپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.
عباسی ضمن تأکید بر مکانیزهکردن کاشت، داشت و برداشت محصولات بهمنظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم، همچنین باید در حوزه فرهنگسازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامهریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس میشود.
حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل ۸ تن برنج در سفره مردم دورریز میشود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل ۵ گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره ۱ قاشق برنج دور میریزد، ۸ تن برنج در روز معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار قاشق است، نسبت این عدد به ۸۵ میلیون نفر، معادل ۵ دانه برنج بهازای هر نفر در سفره است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکرشده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید بهاندازه برنج مصرف کند، قطعاً در مکانهای عمومی مانند رستورانها، دانشگاهها و پادگانها دورریز بیشتر است. زراعت برنج کار بسیار پرزحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژهای صورت گیرد.
منبع: تسنیم



