
تاثیرگذاری کافئین موجود در قهوه بر آنتی بیوتیک ها!
«دانشگاه توبینگن» در آلمان دریافتهاند ترکیبات روزمرهای مانند کافئین موجود در قهوه میتوانند بر نحوه واکنش باکتریها به آنتیبیوتیکها تأثیر بگذارند.
به گزارش اقتصاد ایران، به گفته محققان، کافئین موجب فعال شدن یک تنظیمکننده ژنی به نام Rob میشود که چندین پروتئین انتقالی در باکتری را تغییر میدهد.
تاثیرگذاری کافئین موجود در قهوه
به گفته محققان، کافئین موجب فعال شدن یک تنظیمکننده ژنی به نام Rob میشود و این فرآیند در نهایت چندین پروتئین انتقالی در باکتری را تغییر میدهد.
این تغییرات موجب کاهش جذب برخی آنتیبیوتیکها مانند سیپروفلوکساسین میشود. نکته جالب اینکه این واکنش در سالمونلا انتریکا (باکتری دیگری)، با وجود شباهت نزدیکی که به E. coli دارد، مشاهده نشده و این موضوع نشان میدهد حتی باکتریهای مشابه نیز الزاماً رفتار یکسانی ندارند.
این یافتهها که در مجله PLOS Biology منتشر شده، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که نه از جهشهای ژنی کلاسیک، بلکه از سازگاری محیطی باکتری ناشی میشود. بههمیندلیل رژیم غذایی، مصرف همزمان داروها و حتی زمانبندی درمان میتوانند در کارایی آنتیبیوتیکها نقش داشته باشند. برایناساس، چیزی که میخوریم یا مینوشیم میتواند در اثربخشی درمانهای ضدباکتریایی تعیینکننده باشد.
منبع: دیجیاتو



