پیش‌بینی رشد ۱۱.۵ میلیون تنی تولید میوه‌های سردسیری و خشک در سال ۱۴۰۴

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، تولید ۱۱.۵ میلیون تن میوه‌های سردسیری و خشک از باغات کشور در سال ۱۴۰۴ را پیش‌بینی کرد.

به گزارش اقتصاد ایران، به نقل ازایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم پور افزود:

پیش‌بینی اولیه حاکی از تولید بیش از ۱۲.۵ میلیون تنی محصولات سردسیری و خشک در سال‌جاری بود. اما با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گرده‌ افشانی در باغات برخی از مناطق کشور در ابتدای بهار امسال، برآوردها حاکی از برداشت حداقل ۱۱.۵ میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک طی سال‌جاری است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، سطح باغات میوه‌های سردسیری و خشک. را بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان کرد. و اظهار داشت: این سطح حدود ۶۰ درصد کل سطح باغات کشور است.

وی تصریح‌کرد: کل سطح باغات کشور سه میلیون و ۱۶۵ هزار هکتار است. که از این سطح ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار. باغات بارور و ۲۱۵ هزار هکتار باغات جوان و غیربارور است. که در سال‌های آینده به مرحله باردهی اقتصادی و تولید می‌رسند.

سالم پور گفت: بر اساس برنامه‌ها و اهداف کلان وزارت جهادکشاورزی و معاونت امور باغبانی، به طور متوسط سالیانه حدود پنج درصد به باغات ارقام تجاری و روز جهان، مقاوم به شرایط محیطی از قبیل شوری، خشکی و کم‌آبی و دارای ارزش افزوده بالای اقتصادی مانند

گردو، پسته، بادام، گیاهان دارویی، سنجد و زیتون افزوده شده است.

وی ادامه داد: در پنج سال اخیر بین ۱۷ تا ۲۰ درصد به تولیدات این ارقام افزوده شده است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درباره اهداف و برنامه‌های این دفتر در حوزه میوه‌های سردسیری و خشک، افزود: امسال اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ در سطح ۸۶ هزار هکتار، سرشاخه‌کاری درختان میوه به‌ویژه درختان پسته، بادام، گردو، سیب و گیلاس در سطح ۱۷ هزار هکتار و حذف و جایگزینی بیش از ۲۵ هزار هکتار از باغات درجه ۳ هدفگذاری شده است.

وی، اجرای طرح فراز انگور (ایستاده کردن تاکستان ها) در سطح ۹ هزار و ۲۵۰ هکتار و توسعه ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتاری باغات دیم در اراضی شیب‌دار را نیز از دیگر برنامه‌های دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی در سال‌ جاری نام برد.

سالم پور، طرح شناسنامه‌دار کردن باغات، توسعه تولید و استفاده از پایه و پیوندک های سالم و اصیل و نهال گواهی شده. تکمیل زنجیره‌های ارزش تولید تا عرضه، توسعه کشاورزی قراردادی، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت. داشت و برداشت، تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های فنی، به‌روزرسانی استانداردها و توسعه استفاده از فناوری‌های نوین در کلیه مراحل مطالعه تا بهره‌برداری. از باغات را از جمله برنامه‌ها برای افزایش کمی و کیفی محصولات سردسیری و خشک برشمرد.

وی تاکید کرد: مکانیزاسیون در باغات میوه‌ سردسیری و خشک به‌ویژه در مراحل برداشت و پس از برداشت باید توسعه بیشتری پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا